Info 2019 melontaretket ja -kurssit ja Pienniemen tapahtumat

2019  LIIKU TUNTEMAAN SAIMAAN KÄTKETTYJEN AARTEIDEN LUONTO JA TARINAT/ saimaageopark.fi

Tervetuloa kokemaan omatoimisesti tai opastuksellani  Saimaan järvien ja saarten sekä pyhien vuorten ja metsien maisemat pyöräillen,Puumalan saaristoreitillä  tai meloen ja retkeillen  Luonterin Lietveden, Yöveden- Louhiveden, Katosselän, Rokansaaren, Neitvuoren luontoalueilla. 

Kauttani pääset löytämään upeat luontokohteet ja kauneimmat melonta- ja pyöräily sekä vaellusreitit -  tuntemaan  suuren Saimaan ihmisen ja luonnon kulttuuriperimää. 

Anttolan sataman kanootti- ja vuokramosta saat kaiken melontaretkellesi tarvittavat välineet ja reittisuunnitelmat sekä majoitukset. Voit myös etukäteen varaamalla vuokrata E-/pyöriä ja polkea Puumalan saaristoreitti ja yöpyä Pienniemen retkitilallani (60km) ja meloa Luonterin kautta Pienniemeltä -Anttolaan (20km)

Retkitilani, ikivanha asuinpaikka Piennimen Taiga -tila Haukkovuorien kainalossa Puumalan Hurissalossa palvelee melojia ja pyöräilijöitä ja retkeilijöitä ja ryhmiä luonto-ohjelmieni kera

Pienniemi sijaitsee Puumalan saaristoreitin ympäristössä, reitin Hurisassalon ja tarkemmin Rakokivien lähellä ja melojien suosimien Luonterin ja Lietveden melontavesien sydämessä. Haukkovuoret ovat reitin yksi näkemisen ja kokemisen arvoinen luontonähtävyys, minkä pääset meloen näkemään helposti (1 tunnissa) Pienniemeltä käsin. Pienniemen palvelut elävät luonnon sykkeessä, Talvella liikutaan ohjelmissani lumikengin ja suksin, Sulaikana metsässä ja vuorilla samoillen, meloen ja soutaen ja pyöräillen. Toukokuussa on norpparetket,  perinnetalkoot, yrttiretket ja rumpukurssi  kesän alussa tulevat lampaat hoitamaan maisemaa ja retkeilijöiden mieltä. Voit varata lammaspaimen lomapäivät meloen ja tai pyöräillen. Juhannuksena juhlistetaan rituaalein ja meloen kesän juhlaa.

Pienniemi Taiga- tilalta vot varata sähköpyöriä ja kanootteja ja järvikajakkeja vuokralla  etukäteen varattuna  ja pyöräillä näkemään Puumalan saaristoreitin kauniit saaristomaisemat  60 km rantaa ja vettä . Retken päätteeksi Pienniemen Taiga-tila tarjoaa majoitusta ja saunan hoivaa tuoksuvan villliyrtti-kylvyn kera

Varattavissa: kanootti, kajakki, E-/pyörä j a kartat

retkkipeti ja sauna , telttapaikka, kota, eräsija Pohjantähti

melontapaketin Luonterin ja Lietveden saaristossa /meloen ja /tai pyöräillen)1-4 päivää

Piennimen lammaspaimenpäivät

Puumalan saaristoreittipyöräilyn ja E-pyörän +retkisijan ja saunan, kodan, eräsijan, telttapaikan tai lammaspaimen lomapäivät.

Pienniemen luontotarinakierrokset -Taiga-kierros

Luontoruokailupalvelut

Metsäisen yrttiretki; kerätään kehoa helliviä yrttejä, valmistetaan jalkakylpy, saunotaan yrttien hoivassa

Pienniemen Taiga-tilalta voit  varata kanootin /kajakin ja meloa omatoimisesti  tai varata opastetun retken Luonterin ja Lietveden saaristossa

tilauksesta:

-  opastettu melontaretki Haukkovuorille ( 1 tunti) 

- omatoimisesti tai opastetusti:melonatretket Rokansaareen 

melontaretki  Pienniemi-Rokansaari-Sahalahti

omatoimisesti/ opastetusti Puumalan saaristoreitti 

pyöriä vuokralla Pienniemeltä / Sahalahti

Melontaa ja Ohjelmia kesä 2019

 • Opaspalvelut ja kanootit/ kirkkovene luontohelmiin Uimasalo/ Liittokivi/Yövesi/Katosselkä/ Pihlajavesi

 • Toukokuun norpparetket meloen tai kirkkoveneellä

 • 18.5  Luonterin saariston melontaretki  Norpan tarinoiden äärelle

 • 25.5 Piennimen retkiruoka -kurssi, miten kuivaat itsellesi maukkaan retkiruuan ja sekä villiyrttien hyödyntäminen kehon , mielen hoivassa ja saunassa ja villiyrttiruokaa.

 • 1.6  Kirkkoveneretki UImasaloon
  2.6 Pienniemen metsärumpukurssi -tee itsellesi uniikki metsärumpu 

 •  

Tiistaina: klo 12-16. 1.7 – 15.8

Löydä kanssani Saimaan Lietveden kalliovuorten ja saariston kätketyt aarteet ja tarinat sekä tule oppimaan kajakkimelonnan Taiat.

Retki -meloen ja patikoiden, Saimaan geoparkpuiston upeisiin luontokohteisiin.¨

Lähtö Pistohiekan lavan rannasta. Retki alkaa kajakkimelonnan abc liikeratojen  ohjauksella  maalla ja edeten sitten  Lietveden sinisten aaltojen syliin – Tervetuloa tuntemaan  melonnan ja Lietveden saariston Taikaa.  Mieli ja keho kiittää!

http://retkipaikka.fi/vapaa/suuria-seikkailuja-pieniniemella-saimaalainen-eraopas-nostaa-metsasuomalaisuuden-kunniaan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesän viikkottain toteutettavat melontaretket  Retket toteutetaan ennakkoon ilmoittautumalla guidetiina@gmail.com tai soittamalla 0500 380 032

 

 • maanantaina klo 17-19 / Anttolan satama Melonnan ABC, opi järvikajakki melonnan salat

 • Tiistaina: Löydä kanssani Saimaan Lietveden kalliovuorten ja saariston kätketyt aarteet ja tarinat sekä tule oppimaan kajakkimelonnan Taiat.

 • Melontaretki keskiviikkoisin 11-16. Melo tuntemaan Luonterin Norpan kauneimmat saaristovedet.

 • To-pe Sinun Saimaa Melontaretket Rokansaareen (päivä- ja yön yli retket)   Haukkovuoret, Luonteri, Uimasalo, Rokansaari, Katosselkä, Lintusalon kierros ,Yövesi, Pihlajavesi

 

 

Melontakurssit

 

 

Kesäkuun melontakurssi

 

Heinäkuun melontakurssi

 

Elokuun melontakurssi

 

 

  

 

 

 


.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20141003_163450.jpg

Tee varaus tai ota yhteyttä